Branje: 3 min

Aplikacije za Android – top 10

Preverite Android aplikacije, ki so najbolj uporabljane in priljubljene med uporabniki mobilnih naprav. Vseh top 10 aplikacij je brezplačnih – preverite, katere izmed njih še potrebujete.

Kazalo vsebine

Predstavljamo vam najboljše oz. najbolje ocenjene in najbolj uporabljene aplikacije za Android. Če v kratkem ne zaživi kakšna nova spektakularna aplikacija, se ta seznam v bližnji prihodnosti ne bo zelo spremenil. Najboljše pri tem pa je, da so vse naštete aplikacije brezplačne. Izbirate pa lahko tudi med več kot 2,7 milijona ostalih aplikacij za Android naprave.

  1. Weather
  2. Alarmy
  3. Android Messages
  4. Evernote
  5. Google Drive
  6. Google Duo
  7. LastPass Password Manager
  8. Norton Antivirus
  9. PicsArt
  10. SwiftKey

 

Aplikacije v app store

Vse zgoraj omenjene aplikacije za pametni telefon lahko brezplačno dobite v Google Play trgovini. Če 10 najbolj priljubljenih aplikacij razdelimo po skupinah, lahko rečemo, da nas najbolj zanimajo organizacija (Alarmy, Evernote, Google Drive), komuniciranje (Andorid Messages, Google Duo) in varnost (LastPass Password Manager, Norton Antivirus). Sledijo še koristne aplikacije, kot so vreme (Weather), urejanje fotografij (PicsArt) in aplikacijo za hitrejše pisanje sporočil (SwiftKey). Ker zakaj si stvari ne bi olajšali, če si jih pač lahko?

 

Aplikacije za organizacijo

Alarmy (Alarm Clock with Missions & Loud Ringtones) je napredna budilka z zanimivimi in uporabnimi funkcijami. Zvonjenje izključite z reševanjem ugank in izzivov. Tako ne morete drugače, kot da se zbudite. Evernote je pripomoček za shranjevanje zapiskov (besedil, fotografij, zvokov, video posnetkov, skic) in organiziranje dogodkov. Google Drive je prav tako aplikacija za hranjenje in urejanje datotek. Ta aplikacija je že prednameščena na večini telefonov. Google Drive je prostor v oblaku za vse vaše datoteke. Do njih lahko dostopate iz kateregakoli pametnega telefona, tablice ali računalnika.

 

Aplikacije za pogovor

Android Messages oz. po novem Messages je Googlova uradna aplikacija za pošiljanje sporočil in klepet. Omogoča pošiljanje sporočil (SMS) iz računalnika preko Google Messages spletne strani, kar je tudi glavni razlog, da spada med najboljše aplikacije. Poleg osnovnih sporočil podpira tudi skupinska sporočila, tekst s slikami, GIF animacijami, emotikoni itd. Google Duo pa omogoča hitre video klice z zelo preprostim vmesnikom in posebno funkcijo tok-tok. Ta vam omogoča, da v živo vidite klicatelja, še preden sprejmete klic.

 

Aplikacije za varnost

LastPass Password Manager vam omogoča generiranje, varno shranjevanje in upravljanje z vašimi gesli, ki jih uporabljate na različnih spletnih straneh. Skrbi tudi za varno shranjevanje vaših osebnih podatkov, kar prav pride pri samodejnem izpolnjevanju spletnih obrazcev. Norton Mobile Security and Antivirus je najboljša aplikacija za preventivno zaščito pred zlonamerno programsko opremo in virusi. Preverja vsebino naprave in prenešene datoteke, odstranjuje programe z zlonamerno programsko opremo ali virusi, ki lahko poškodujejo ali upočasnijo vašo elektronsko napravo.

 

Koristne aplikacije

Vsaka aplikacija, ki vam je v pomoč in vam olajša vsakodnevne opravke, je koristna aplikacija. Pa naj bo to aplikacija za zmenke, aplikacija za hojo ali tek, aplikacija za šivanje. Če obogati vaš hobi, je vsekakor koristna. Predvsem bodite pozorni na to, da jo po uporabi izključite. Aplikacije, ki tečejo v ozadju, porabljajo veliko energije. Zato se baterija na telefonu hitreje izprazni. Pozorni bodite tudi na aplikacije, ki od vas zahtevajo podatke, ki jih za svoje delovanje ne potrebujejo. Priporočamo, da takih aplikacij ne uporabljate oz. jih izbrišete iz telefona.

Bi radi izdelali svojo aplikacijo, obrnite se na nas.

Sorodne vsebine

Kategorije