Optimizacija spletnih strani oziroma SEO (eng. Search engine optimization) je proces, ki optimizira spletno stran za iskalnike. Optimizacija podjetjem omogoča, da se pojavljajo na prvih mestih v spletnem iskalniku Google (in ostalih). Z optimizacijo spletnih strani omogočamo uporabnikom, da lažje najdejo naše spletno mesto in vsebine ter na ta način učinkovito povečamo obisk in učinkovitost spletnega mesta.

On-site SEO

On-site optimizacija (SEO On-site)

On-site optimizacija spletnih strani je proces optimizacije spletnega mesta, ki nam omogoča lažje rangiranje v spletnih iskalnikih in vključuje ureditev kode in vsebine spletnega mesta. V urejanje kode štejemo kreiranje ustreznih meta oznak, strukturirane oznake (t.i. Google structured data) in ostale popravke, ki so potrebni, da Google vašo spletno stran oceni kot učinkovito. V urejanje vsebine vključujemo kreiranje relevantne in avtoritativne vsebine, ki je uporabna za naše ciljne skupine. Kvalitetna vsebina je ključna za dobro rangiranje.

Podjetjem v procesu on-site optimizacije pomagamo ustrezno prilagoditi kodo za pojavljanje na visokih pozicijah za pomembne ključne besede, pri postavljanju novih spletnih strani pa poskrbimo za osnovno izvedbo on-site optimizacije že v samem procesu načrtovanja strani.

5 GRADNIKOV DIGITALNEGA
MARKETINGA

V vodiču predstavljamo 5 gradnikov digitalnega marketinga, ki služijo kot izhodišče pri vaši digitalni infrastrukturi.

Prenesi vodič

Off-site optimizacija (SEO Off-site)

Off-site optimizacija spletnih strani za iskalnike je komplementaren proces on-site optimizaciji, ki vključuje kreiranje povezav iz ostalih spletnih virov na vašo spletno stran. Viri so lahko objave na družbenih medijih, PR članki, povezave iz zunanjih blogov, forumov, na vaše pozicije pa najbolje vplivajo povratne povezave iz avtoritativnih spletnih mest (to so spletna mesta, ki jih Google prepozna kot relevantna glede na vašo dejavnost). Off-site optimizacija je področje ki ga je najbolje prepustiti SEO strokovnjakom, ki uporabljajo dovoljene t. i. White-hat pristope, ki poskrbijo za dolgoročno rast in utrditev pozicij na prvih mestih v iskalnih rezultatih.

Off-site SEO

Napredna optimizacija (Advanced SEO)

Napredna optimizacija spletnih strani vključuje vse elemente, ki so potrebni za učinkovito rast strani na Googlu.

Napredno optimizacijo lahko izvajajo izkušeni strokovnjaki z poglobjenim poznavanjem Googlovih algoritmov. Storitev napredne optimizacije lahko vključuje tudi urejanje Google My Business računa po zadnjih usmeritvah, optimizacijo strani za mobilne naprave, dodajanje strukturiranih podatkov in še več.

Uporaba napačnih ali nedovoljenih pristopov pri optimizaciji spletnih strani lahko spletno stran izbriše iz Googla, saj ima za ta namen razvita algoritma Google Penguin in Google Panda, ki iščeta in kaznujeta kršilce.