Branje: 3 min

Zakaj je vzdrževanje spletnih strani pomembno?

Vzdrževanje spletnega mesta pomeni redno preverjanje vašega spletišča z vidika težav in napak ter zahteva redno posodabljanje. Spletna mesta, ki niso posodobljena, predstavljajo varnostna tveganja. Cenik vzdrževanja spletnih strani je različen, odvisno od ponudnika in obsega storitve.

urejanje spletnih strani

Kazalo vsebine

Vzdrževanje spletnega mesta pomeni redno preverjanje vašega spletišča z vidika težav in napak ter zahteva redno posodabljanje. Tako bo vaše spletno mesto zdravo, spodbudilo bo nadaljnjo rast prometa in okrepilo vaše SEO in Google uvrstitve. Redno spremljanje vašega spletnega mesta je nujno za nemoteno poslovanje. Njegova privlačnost in uporabnost pa je pomembna za podjetja, da pritegnejo in obdržijo stranke. Cenik vzdrževanja spletnih strani je različen, odvisno od ponudnika in obsega storitve saj anvadno zajema različne aktivnosti, ki jih ponudnik navadno definira v pogodbi o tehničnemu vzdrževanju.

Kaj spada pod vzdrževanje spletnih strani?

Vzdrževanje spletnih strani je ključnega pomena za vsako spletno mesto. Spletna mesta, ki niso posodobljena, predstavljajo varnostna tveganja. Hekerji lahko zato hitro najdejo majhne luknje v kodi. WordPress vtičniki lahko postanejo nezdružljivi med seboj, z vašo temo ali z jedrom WordPressa. Pakete za vzdrževanje spletnega mesta se navadno prilagodi posebnim potrebam stranke.

V nadaljevanju si bomo ogledali, kaj vse smatramo pod vzdrževanje spletnih strani – na kaj morate biti pozorni. Ali se vzdrževanja lotiti sami ali poiskati pomoč digitalne agencije?

 

Posodobitve, varnostne kopije, varnost spletne strani

Posodobitev spletnega mesta zajema 3 sklope: posodobitev CMS-ja, vtičnikov in teme WordPressa. Tako bo spletna stran delovala nemoteno.

Redno je treba skrbeti za samodejne in ročne varnostne kopije. Te bodo po potrebi uporabljene za obnovo spletnega mesta.

Spremljanje groženj in skrb za varnost mora biti ena izmed prioritet pri vzdrževanju spletnega mesta. Izvesti je potrebno varnostne popravke in po potrebi obnoviti varnostne kopije. Lahko se vključi celo SSL potrdila.

Priljubljena orodja za varnostne kopije:

Priljubljena orodja za varnost spletne strani:

Spremljanje spletnega mesta in spletna analitika

Pri obisku spletnih strani velikokrat lahko naletite na napako 404. Naj se to ne zgodi vašemu spletišču. Bodite pozorni tudi na težave s hitrostjo, prekinjenimi povezavami itd. Orodja, ki to omogočajo, so:

Za analizo spletnih strani pa se lahko poslužujete naslednjih orodij:

Spletna analitika obravnava merjenje, zbiranje, analizo in poročanje podatkov spletne strani. Podatki, ki jih pridobimo, nam veliko povedo o uporabniški izkušnji obiskovalcev spletne strani in so podlaga za njeno izboljšanje.

Vsebina in marketing

Zelo priporočljivo pri urejanju spletnih strani je tudi redno posodabljanje vsebin (slike, teksti ipd.). Na ta način spletne strani ostanejo aktualne. Posodabljate lahko vsebino bloga (mesečno, tedensko ali dnevno), urejate komentarje ipd. Vsebine lahko pišete sami ali najamete pisca besedil.

 

K vzdrževanju spletnih strani lahko dodate tudi upravljanje s socialnimi mediji in oglaševalskimi kampanjami (Facebook oglaševanje, Google Ads). Na ta način boste dobili kompletno storitev vzdrževanja spletnih strani in povezanih vsebin.

Cenik vzdrževanja spletnih strani

Cena vzdrževanja spletne strani je odvisna od velikosti paketa, ki ga boste zakupili. Obseg storitev v paketih se razlikuje, cene pa se gibljejo od 36 € za osnovne pakete pa do 160 € za naprednejše pakete na mesec. Cena je seveda odvisna od ponudnika. Kako izbrati primeren paket vzdrževanja je odvisno od prometa vašega podjetja in ciljev, ki bi jih želeli doseči. Najbolje pa je, da se o tem posvetujete s strokovnjakom. Ta bo za vaš posel poiskal optimalno rešitev, temu primerna pa bo tudi cena paketa storitev. Tako boste za svoj denar dobili največ.

Sorodne vsebine

Kategorije