Podjetju Žak, ki se ukvarja s prodajo ter servisom motornih žag in vrtnih strojev, smo v pomembnem delu sezone pomagali vzpostaviti učinkovite kampanje v iskalnem omrežju in kljub umiku priljubljene znamke iz oglaševalskih kampanj izboljšali rezultate.

80,18 % višja prodaja v prvem mesecu oglaševanja ob zelo podobnem številu obiskovalcev prek Google Ads

Povišali smo ROAS na 584,88 %

Prve in druge pozicije v dražbah
(Top of page rate in Absolute top of page rate)

spletna stran

IZZIVI

Izzivi

Izhodišče

Naročnik je v preteklosti sodeloval z drugo agencijo, ki je že vzpostavila uspešne kampanje, zato je bilo treba hitro identificirati priložnosti za izboljšave.

Struktura

Glavna aktivnost je bila restrukturiranje kampanj, ki bi izboljšale Quality score in Ad Rank.

Testiranje kreativ

Kaj uporabnike v resnici zanima in kako jih prepričati v spletni nakup dražjih izdelkov.

Umik znamk

Ob prevzemu so se zaradi drugih poslovnih dogovorov nekatere tržne znamke umaknile iz oglaševanja. To je pomenilo še dodaten izziv, saj ostale znamke niso bile enako priljubljene.

Kako je potekala nadgradnja kampanj?

Časa za prevzem aktivnosti ni bilo veliko, hkrati pa smo morali vse kampanje postaviti na novo. Jesen in začetek zime sta pomembni sezoni za številne kategorije izdelkov, zato smo morali s postavitvijo pohiteti.

Najprej smo uredili napake v Google Analytics, saj so se nekateri podatki zaradi podvajanja kode nepravilno beležili. Ustrezno smo implementirali merjenje dogodkov za Enhanced Ecommerce poročila in postavili nova občinstva za remarketing.

Sledilo je restrukturiranje kampanj, kjer smo morali izbrati drugačen pristop od prejšnjega izvajalca, saj zgolj s popravki obstoječih kampanj ne bi mogli doseči občutnega preskoka. Izbrali smo kombinacijo SKAG (single-keyword ad groups) in SIAG (single-interest ad groups), ki je upoštevala omejitve, ki jih prinašata konsolidacija načinov ujemanja ključnih besed in vse večja ohlapnost omejevanja prikazov iskalnih oglasov.

Komplementarne in sorodne ključne besede smo uvrstili v posamezne pomenske sklope, za zagotovitev visokih CTR-jev, ustreznosti oglasa in dobre izkušnje na pristajalni strani pa smo za uspešne izdelke in kategorije ubrali SKAG pristop s t. i. križ-kraž izločanjem (negativne ključne besede). To nam je omogočilo, da smo takoj dosegli visok Ad Rank in premagali večino konkurentov v dražbah.

Pomembno vlogo so imeli tudi oglasi – Responsive Text Ads. Pripravili smo več različic za namene A/B testiranja in ugotavljali, kateri pristop in kombinacije najbolje delujejo. Posluževali smo se možnosti pripenjanja oziroma “pinanja” posameznih naslovov in opisov na specifično zaporedno mesto, v določenih primerih pa smo permutacije prepustili Googlovim rokam. Vsi oglasi so imeli spremljavo oglasnih razširitev, ki so pomemben faktor za doseganje visokih pozicij v dražbah.

Soočiti smo se morali tudi z umikom ene bolj priljubljenih znamk iz prodajnega asortimana. To je vodilo v ponovno reorganizacijo strukture kampanj, saj je bila znamka pomemben faktor uspeha v preteklosti.

Ključni del sezone smo uspešno zaključili in svoje aktivnosti začeli širiti še na druge kanale in dodatno ureditev pomanjkljivosti v infrastrukturi analitičnih orodij.

Žak

“Pri Madwise so že v prvem mesecu oglaševanja dvignili prodajo za 80 % s super ROAS-om glede na enako obdobje lani. Poleg odličnih rezultatov, ki jih dosegamo skupaj, sem zelo zadovoljen z njihovim odnosom; so odzivni in transparentni.”

Jan Žakelj, direktor podjetja Žak, d. o. o.