Poznate svoje metrike?

Za doseganje visoko zastavljenih ciljev spletne prodaje moramo vzpostaviti mehanizme, ki omogočajo vzdržno in predvidljivo rast z ustreznimi oglaševalskimi budgeti. Za vas smo razdelali glavne stebre oziroma mehanizme rasti, kar je rdeča nit celotne spletne strategije.

Povečanje spletne prodaje je rezultat kumulativnega izboljšanja vseh treh stebrov:

C – Customers

AOV – Average Order Value

LTV – Lifetime Value

C=Customers ali stranke
Gre za “najdražji“ steber, ki zahteva največje finančne vložke v oglaševanje. Je ključen za polnjenje prodajnega lijaka, povečevanje prepoznavnosti tržne znamke in je tudi prvi steber, ki doseže kritično mejno vrednost na majhnih trgih, kot je Slovenija.

AOV=Average Order Value ali povprečna vrednost naročila
Ker niso vsi nakupi enako vredni in so marže pri izdelkih različne, je pomembno, da vzpostavimo načine za povečevanje vrednosti nakupov – oblikovanje skupkov oz. bundlov, nivojski popusti za naročilo več izdelkov, spodbujanje večje vrednosti nakupa za brezplačno poštnino ipd.

LTV=Lifetime-Value ali življenjska vrednost
Pridobivanje novih kupcev je drago. Aktivnosti se zato morajo usmeriti v grajenje zvestih kupcev in negovanje tistih, ki pogosto opravljajo nakupe. S tem povečamo življenjsko vrednost potrošnika in posredno znižamo strošek njegove začetne pridobitve.

Kaj vam bo v pomoč pri izboljšanju prodaje

Vaši spletni prodaji se popolnoma posvetimo in s tem pridobimo čim večje število primernih uporabnikov.

SEO SEO
Spletno oglaševanje in priprava oglasov (Social media, Google) Spletno oglaševanje in priprava oglasov (Social media, Google)
Email & SMS marketing Email & SMS marketing
Social media management Social media management
Ustvarjanje vsebine Ustvarjanje vsebine
Conversion Rate Optimization Conversion Rate Optimization

Ecommerce trendi 2023

Ecommerce industrija se hitro razvija, zaradi česar je težko vedeti, v katere ideje in trende vložiti svoje resurse in čas. Za vas smo izbrali 10 najpomembnejših trendov ecommerce sektorja za leto 2023, ki bodo oblikovali prihodnost spletnih trgovin.

Izpolnite obrazec in Ecommerce trendi 2023 bodo v vašem nabiralniku.

Mi smo pripravljeni, kaj pa vi?

ecommerce guide

Še nimate spletne trgovine pa razmišljate, da bi bil sedaj primeren čas?

Prenesite si naš ecommerce vodič, kjer boste izvedeli, katero platformo izbrati za svojo spletno trgovino, kako poskrbeti za odlično uporabniško izkušnjo, kako postaviti analitično in oglaševalsko infrastrukturo ter katerih praks ne smete spregledati pri spletni prodaji.

ecommerce guide
Prenesite vodič