Požen’ hudiča na vrh Vršiča!

Mamin triko iz srednje šole? Check.
Natupirana frizura. Check.
Pony? Check.

3,2,1 – gremo! Kam? Na vrh Vršiča!

Retro stil živi!

To vsako leto dokaže Red Bull s svojim edinstvenim dogodkom Red Bull Goni Pony, s katerim pod (in na) Vršič privabi ogromno število ljudi, ki jih druži eno – ljubezen do Rogovega legendarnega kolesa Pony. Opravljeni v najbolj nore oprave se bodo obiskovalci tudi letos, že peto leto zapored, pognali proti vrhu in ga premagali vsak na svoj način

Brez dvoma gre za enega najbolj zanimivih in odbitih dogodkov v slovenskem prostoru, ki je tudi medijsko zelo dobro podprt. Kljub temu pa organizator vsako leto poskrbi, da z zanimivo vsebino in različnimi aktivnostmi že pred samim dogodkom navduši (in posledično tudi privabi na dogodek) čim večje število obiskovalcev.

Pri letošnjem dogodku sodelujemo tudi mi.

S strani naročnika je prišla želja, da pripravimo aktivacijo, s katero bo mogoče že pred dogodkom angažirati potencialne udeležence.

Razmišljali smo, kako bi lahko “klasično” aktivacijo z nagradno igro naredili nekoliko bolj zanimivo in prišli na idejo, da vanjo vpletemo element “igrifikacije” (gamification), pri čemer je ključni cilj pritegniti posameznika k izvajanju določene aktivnosti in doseči, da jo izvaja večkrat zapored.

“Madwise-u je z igrificirano rešitvijo uspelo dvigniti nivo naše vsakoletne Red Bull Goni Pony digitalne aktivacije na najvišjega doslej. Ekipo odlikuje pozitiven in proaktiven pristop k izzivu, ki se v procesu ustvarjanja odraža v dosledni dostavi dogovorjenega in hitremu ter uspešnemu reševanju nepredvidenih težav.” – komentar naročnika

Sledila je analiza oziroma raziskava trga. Kakšna? Igranje igric! Seveda, morali smo preveriti, katere oziroma kakšne igre so trenutno na trgu najbolj aktualne.

Naš cilj je bil ustvariti igro, ki bo v svojem bistvu zelo preprosta in jo bo igralec hitro osvojil, po drugi strani pa ravno toliko zahtevna, da mu mogoče v prvo ne bo uspelo in jo bo želel igrati še enkrat. In mogoče še enkrat. In še enkrat.

Pripravili smo idejno zasnovo, zrisali screen-e, pripravili plan dinamike igre in šli v razvoj. Med testiranjem smo dinamiko še nekoliko prilagodili na način, da se ovire menjajo vedno hitreje, pri čemer pa je tudi zahtevnost igre vedno večja.

Ilustracije je prispeval odlični Jaka Vukotić, ki je obstoječi vizual dogodka priredil na svojevrsten način in mu vdahnil nov, svež videz. Mimogrede, vsakršna podobnost z resničnimi ovirami je zgolj naključje. Ali pač? 😉

Igro si lahko ogledaš in jo odigraš tukaj:

>> http://ponymojster.redbull.si <<

Si pripravljen/-a? Požen hudiča na vrh Vršiča!

 

Prenesite si 26 NASVETOV ZA PRENOVO SPLETNEGA MESTA!

Kupci danes pričakujejo učinkovite spletne strani, ki se hitro naložijo, brezhibno delujejo na mobilnih napravah in vse informacije ponudijo na dlani. Da prenova ne bo zahteven projekt, smo vam pripravili 26 uporabnih nasvetov, kako prenoviti spletno mesto brez bolečin.

  • Kako do prodajno uspešne spletne strani?
  • Ključne lastnosti uporabnikom prijaznih strani
  • Navodila za izvajalce